Начало Здравна медиа Здравни новини Община Струмяни назначи лекар, който ще обслужва високопланинските села

Община Струмяни назначи лекар, който ще обслужва високопланинските села

Община Струмяни назначи лекар, който ще обслужва високопланинските села - изображение

Благоевградската Община Струмяни назначи лекар на щат, който да се грижи за хората в отдалечените села.

Повече от 15 са селцата, разположени високо в Малашевска планина, които нямат достъп до лекар, линейка и аптека. Кметът на Струмяни Емил Илиев посочва, че са принудени на тази стъпка, защото не може над 700 души да се оставят на произвола на съдбата. Той признава, че общината е малка и това е разход, но няма как да не реагират на нуждите на хората.

Назначеният лекар, който доскоро е бил на граждански договор, всеки ден ще обикаля високопланинските селца. Поне веднъж или два пъти седмично той ще е във всяко и ще се ангажира да доставя лекарства по предварителна заявка на хората. Кметът признава, че хората са прави да искат медицинско обслужване. Илиев е огорчен, че постоянно се говори за здравни реформи, но в села като тяхното не се случва нищо.

В някои от селата пътищата са разрушени и до тях може да се стигне само с високопроходим автомобил. Илиев е категоричен, че трябва Агенция "Пътна инфраструктура" да ремонтира пътищата, а не общината и предупреди, че хората са готови да излязат на протест, ако проблемът не се реши.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиСоциални грижиЛюбопитноРецептиАнкетиЛайфстайлСпортФизиологияЗдравни съветиОрганизацииСпециалистиИсторияНормативни актовеЗаведенияЛичностиТестовеГеография