Начало Здравна медиа Здравни новини Община Ямбол стартира традиционната си Коледна благотворителна кампания "Подай ръка – спаси живот"

Община Ямбол стартира традиционната си Коледна благотворителна кампания "Подай ръка – спаси живот"

Община Ямбол стартира традиционната си Коледна благотворителна кампания "Подай ръка – спаси живот" - изображение

Община Ямбол стартира продажбата на коледни благотворителни картички в рамките на традиционната за града кампания "Подай ръка – спаси живот".

На символична цена от 1 лев се разпространяват общо 10 вида картички, които бяха избрани в конкурса за детска рисунка на тема "Коледа" в конкуренция от над 700 постъпили творби на деца от ямболски училища и детски градини.

Ежегодно в инициативата се включват хиляди граждани, като разпространението на картичките се подпомага от учебните заведения, културни и държавни институции, представители на бизнеса, неправителствени организации. Картичките могат да бъдат закупени в изнесените пунктове по детски градини, училища, институции, както и в сградата на община Ямбол – от Центъра за услуги и информация или в стая 221. Телефони на заявка: 0895 599 655, 0895 599 630.

Коледната благотворителна кампания на община Ямбол "Подай ръка - спаси живот" се провежда по инициатива на кмета Георги Славов от 2008 година. Целта е да се попълни фонд от целеви средства, които се разпределят през годината за подпомагане на ямболски деца и младежи до 30-годишна възраст, които се нуждаят от спешно медикаментозно или оперативно лечение, което не се заплаща от НЗОК или други доброволни здравноосигурителни фондове. Отпускането на помощта става с решение на сформиран Обществен съвет, в който влизат представители на община Ямбол, общински съветници, директори на здравни заведения и на РД "Социално подпомагане", представители на неправителствени организации и медии.

През последните 8 години благодарение на кампанията са събрани близо 100 000 лева, с които са подпомогнати 36 деца и младежи в тежък за тях и семействата им момент.

Снимка: Община Ямбол

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

АнкетиЛайфстайлНовиниЛюбопитноСпортСнимкиСоциални грижиИсторияОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииЗаведенияСпециалисти