Начало Здравна медиа Здравни новини Около 1000 души потърсиха помощ в „Пирогов“ в новогодишната нощ

Около 1000 души потърсиха помощ в „Пирогов“ в новогодишната нощ

Около 1000 души потърсиха помощ в „Пирогов“ в новогодишната нощ - изображение

В спешното отделение на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ са били приети близо 1000 души през новогодишната нощ и в първите часове на новата година. Част от по-сериозните случаи са свързани с пострадали от пиратки хора.

Наложило се е на трима души да бъдат ампутирани пръстите след неправилното използване на пиротехническите средства. Особено натоварен бил и травматологичният кабинет. Останалите по-тежки случаи са били заради смесване на алкохол с наркотични вещества, при което двама са приети в болницата. Повече от 50 души са прекалили със спиртните напитки, като от тях четири 18-годишни момчета и едно на 17 г. са приети в токсикологията. Четирима са претърпели инсулт, един – инфаркт и трима са били в прединфарктно състояние.

Общо през Коледните и новогодишните празници специалистите от „Пирогов“ са прегледали 4600 души. От тях 800 са приети за лечение. През предишните години в този период е било по-натоварено от сега. Но директорът на лечебното заведение д-р Асен Балтов отчита, че броят на хоспитализираните през последните празнични дни в процентно отношение е по-голям в сравнение с минали години.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: btvnovinite.bg
Снимка: medicalnews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиЗаведенияИсторияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноСпортСоциални грижиРецептиДиетиАнкети