Начало Здравна медиа Здравни новини Около 40 на сто от българите имат проблеми с кръвоносните съдове по краката

Около 40 на сто от българите имат проблеми с кръвоносните съдове по краката

Около 40 на сто от българите имат проблеми с кръвоносните съдове по краката - изображение

В първите два дена на седмицата десетки пациенти се възползваха от безплатните прегледи за съдови заболявания във ВМА. Най-често срещаните оплаквания, с които гражданите са посетили кабинета, са разширени вени и тежест в долните крайници.

Специалистите от Клиника „Съдова хирургия“ са взели под внимание различни фактори по време на консултациите, както рискови особености за всеки конкретен пациент, така и професионалните, които биха нанесли вреди и довели до съдови заболявания.

По статистически данни 40% от населението на България се оплаква от проблеми, свързани с кръвоносните съдове по краката. За периода на лятото са характерни усещания като тежест в крайниците, отоци и тъпа болка.

Препоръката на медиците е още при първите признаци да се отиде при специалист и да не се пренебрегва проблема, защото стигне ли се от немарливост до крайна фаза на заболяването, лечението е само оперативно.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: ВМА

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияАлтернативна медицинаЗдравни съветиИсторияЛюбопитноСпортЗдравни проблемиФизиологияБотаникаВидеоСнимкиНормативни актовеКлинични пътекиЛеченияСпециалисти