Начало Здравна медиа Здравни новини Опити за телефонна измама с фармацевти в цялата страна

Опити за телефонна измама с фармацевти в цялата страна

Опити за телефонна измама с фармацевти в цялата страна - изображение

Злосторници се опитват да измамят с престъпна телефонна схема фармацевти от цялата страна, предупреждават от Българския фармацевтичен съюз.

Измамниците телефонират до магистри по фармация за мнима консултация, свързана с дете. Те питат дали могат да се използват конкретни лекарства от малчугани, като се обяснява, че семейството е извън града и не може да се консултира с лекар.
Малко след това измамниците позвъняват отново, за да похвалят съответната аптека и искат да пратят сертификат за добро обслужване, както и рекламни материали.

В крайна сметка се оказва, че по куриер с наложен платеж аптеката дължи 180 лева по фактура.

Родният съюз се разграничава категорично от такива действия и изразява загриженост за въвличането на колегите от съсловието в подобни схеми.
От БФС посочват, че няма постъпила информация за пострадали колеги по схемата, но молят за уведомление в случай на измама, за да бъдат сезирани съответните органи.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиЛайфстайлНовиниЛюбопитноАнкетиИсторияСоциални грижиСнимкиПсихологияСпециалистиПроизводителиОрганизацииНормативни актовеАптекиТестовеЛичностиНаправления в медицинатаОткритияБотаника