Начало Здравна медиа Здравни новини Организират профилактични урологични прегледи в Бургас

Организират профилактични урологични прегледи в Бургас

Организират профилактични урологични прегледи в Бургас - изображение

През месец юни уролози от Отделението по урология към УМБАЛ Бургас започват профилактична кампания, като всяка седмица ще е посветена на различно заболяване. Д- Николай Миринчев и д-р Злата Чолакова ще преглеждат безплатно пациентите в Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ всеки ден без петък и почивните дни между 13 и 14 ч. На телефон 0879 357 758 от 14 до 15 ч. в делнични дни желаещите да се прегледат могат да си запишат час и да получат информация какви изследвания трябва да носят.

От 5 до 8 юни ще бъдат консултирани пациенти с простатен карцином. От 12 до 15 юни ще се приемат такива с бъбречно-каменна болест (уролитиаза). Страдащите от доброкачествена хиперплазия на простата могат да посетят кабинета от 19 до 22 юни, а оплакващите се от инконтиненция (изпускане) на урина жени – от 26 до 29 юни.

Д-р Миринчев, който е и началник на урологичното отделение в бургаската УМБАЛ, съобщава, че в момента се подготвят да се превърнат в Център по уролитиаза. Разполагат с модерна апаратура за ехографско трансректално изследване на простата, уретероскоп, с който се разбиват камъните в бъбреците и уретера, както и с екстракорпорален литотриптер, който разбива камъните чрез ултразвукови вълни през кожата.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: burgasinfo.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиИсторияНаправления в медицинатаЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНормативни актовеМедицински изследванияОрганизацииАлтернативна медицинаКлинични пътекиВидеоЗаведенияОбразованиеСпорт и туризъмАптекиЛайфстайл