Начало Здравна медиа Здравни новини Осветиха навръх Бабинден обновеното АГ отделение в сливенската болница

Осветиха навръх Бабинден обновеното АГ отделение в сливенската болница

Осветиха навръх Бабинден обновеното АГ отделение в сливенската болница - изображение

Днес, навръх Бабинден, бе осветено обновеното отделение на АГ отделението към сливенската МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

Ремонтът е на стойност над 240 хиляди лева, осигурени от Министерството на здравеопазването.  По-голямата част от тях са изразходвани за строително-монтажни дейности, сред които боядисване, слагане на нови настилки и преустрояване. С 50 хиляди лева са обзаведени кабинети и болнични стаи и са закупени легла. Отделението разполага с 40 души персонал, като лекарите са деветима, а има и двама нови специализанти.

На церемонията присъства и кметът на Сливен Стефан Радев, който благодари на шефа на болницата д-р Васислав Петров за усилията, положени за развитието и обновлението на болницата. Завеждащата отделението д-р Таня Пашева поздрави колегите с празника и с радост отбеляза, че сегашните условия в отделението са отлични и пациентите се чувстват добре.

През изминалата година в болницата са проплакали 1297 деца - 667 момченца и 630 момиченца, а 18 са двойките близнаци. 248 от майките са непълнолетни, а в лечебното заведение са приемани и родилки от други области, между които Бургас и Ямбол.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЗаведенияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлНормативни актовеСнимкиОрганизацииКомпании и организацииИнтервютаСоциални грижиКлинични пътекиЛеченияАптекиСпециалистиАнкетиОбразованиеСпорт и туризъм