Начало Здравна медиа Здравни новини Отбелязваме Международния ден без тютюнопушене под мотото "Експушачите са неудържими"

Отбелязваме Международния ден без тютюнопушене под мотото "Експушачите са неудържими"

Отбелязваме Международния ден без тютюнопушене под мотото "Експушачите са неудържими" - изображение

Кампанията, посветена на 19 ноември - Международния ден без тютюнопушене, преминава под мотото "Експушачите са неудържими".

По традиция денят се отбелязва всеки трети четвъртък на ноември. На този ден Здравното министерство призовава пушачите да се опитат да положат началото на отказване от тютюнопушене както в името на собственото си здраве, така и в името на здравето на своите близки и приятели.

Кампанията има за цел да се обърне внимание на бившите пушачи, които чрез своя успех да окуражат настоящите пушачи и да ги накарат да повярват, че и те могат да победят своята зависимост.

Инициативата е инициирана от Европейската комисия, която предлага безплатна помощ за отказване на цигарите чрез iCoachбезплатен онлайн инструмент за отказване от цигарите. Той е основан на задълбочени научни изследвания и клиничен опит на психолози и комуникационни експерти.

Към момента близо 400 хиляди жени и мъже от цяла Европа активно са потърсили подкрепа в борбата си с цигарите, показват данните за регистрация в основния инструмент на кампанията - iCoach.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияАнкетиНовиниЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияТестовеХранене при...Алт. медицинаСнимкиВидеоЗдравни проблемиНормативни актовеОрганизации