Начало Здравна медиа Здравни новини Отбелязваме Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици

Отбелязваме Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици

Отбелязваме Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици - изображение

На 26 юни отбелязваме Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.

Това е денят, в който всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

Според статистиката на Националния фокусен център по наркомании броят на употребяващите хероин в България са между 20 и 30 хиляди. Повече от една трета от наркозависимите българи никога не са се опитвали да се излекуват.

33 процента от младежите до 18 години в България са употребявали поне веднъж през живота си наркотик.

По данни на Националния център по наркомании у нас броят на използващите системно хероин, амфетамини и кокаин, е около 20-30 хиляди. България е на пето място сред страните от ЕС с 42 на сто смъртност на наркозависими до 25 години.

Консултация и съвет по всички въпроси, свързани с наркотиците и алкохола, можете да получите на анонимната и безплатна национална телефонна линия на Националния център по наркомании: 0800 133 22 – от понеделник до петък, от 14.00 до 20.00 часа.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиНовиниЛеченияНормативни актовеЛайфстайлОрганизацииСоциални грижиХранене при...ЛюбопитноПсихологияАнкетиСпециалистиСнимкиИсторияМедицински изследванияСпорт и туризъмСпортБотаника