Начало Здравна медиа Здравни новини Откраднаха климатици, закупени с дарения за отопление на деца, болни от епилепсия

Откраднаха климатици, закупени с дарения за отопление на деца, болни от епилепсия

Откраднаха климатици, закупени с дарения за отопление на деца, болни от епилепсия - изображение

Неизвестни лица са откраднали 6 чисто нови климатика, закупени от дарения за Дневния център за деца и лица с епилепсия в София.

За 13 февруари е било планирано официалното откриване на Дневния център, а самото му разкриване е осъществено с дарения и доброволен труд на стотици хора, фирми, организации и институции.

"Центърът ще осигурява целодневни за 40 деца и младежи с тежка форма на епилепсия. След кражбата на климатиците става невъзможно центърът да заработи без отопление през зимния сезон", съобщи Веска Събева, която е председател на Асоциацията на родители на деца с епилепсия.

Кражбата на климатиците е установена на 26 януари, когато екип от техници отива на място, за да ги монтира.

"Надявам се полицията да успее да стигне до извършителя и климатиците да ни бъдат възстановени. Тези хора заслужават много строго наказание, но въпреки всичко бих се отказала от всякакви наказания, ако ни върнат климатиците", коментира Веска Събева и допълни, че в противен случай ще се наложи закупуването на нови, за които организацията не разполага със средства и отново ще разчита на дарения, а Дневният център за деца и лица с епилепсия няма да може да отвори врати в близко бъдеще.

Снимка: smart.st

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА