Начало Здравна медиа Здравни новини Откриват обновен кухненски блок към Комплекса за социални услуги "Св. Георги" - Пловдив

Откриват обновен кухненски блок към Комплекса за социални услуги "Св. Георги" - Пловдив

Откриват обновен кухненски блок към Комплекса за социални услуги "Св. Георги" - Пловдив - изображение
Кулинарни изненади подготвят възпитаниците на Комплекса за социални услуги „Свети Георги" в Пловдив по повод откриването на обновения кухненски блок към него. Младежите, които се обучават в курсовете за готвачи, помощник-готвачи и работници кухня ще подготвят кетъринг, който ще покаже уменията им и ще зарадва гостите за церемонията.

Тя започва точно в 10 часа на 4 октомври и на нея се очаква да присъстват представители от Общината, кметство Тракия, Дирекцията за социално подпомагане, Сдружение за подпомагане на българските домове за деца - Берлин и Фондация „Национален алианс за работа с доброволци".

Реконструкцията и обновяването на кухненския блок по евростандарти са осъществени с 45 000 лева, целево отпуснати от бюджета на Община Пловдив и още 29 767,11 лева собствени средства на социалното заведение. Обзавеждането с професионално кухненско оборудване на стойност около 200 хил. евро е дарено от Сдружение за подпомагане на българските домове за деца - Берлин чрез Националния алианс за работа с доброволци. Техните представители - Мирко Шваниц, носител на наградата Кудуглу за дарителство през 2012 година и Ренета Венева - ще присъстват на откриването.

Обновеният кухненски блок цели да се ползва за създаването на учебна кухня, а в перспектива и за създаването на социално предприятие. Това е последната придобивка на КСУ „Св. Георги", който тази година чества 60-годишнината от своето създаване.

За откриването на зала по спортна стрелба за хора с увреждания през пролетта в Комплекса пристигна зам. министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, а непосредствено преди юбилея на социалното заведение то беше посетено от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и народния представител Димитър Лазаров. Ръководството на КСУ „Св. Георги" си е поставило амбициозната цел и работи по осъществяването на уникален за страната ни Социален спортен център, в който на външни и вътрешни игрища и съоръжения да спортуват хора с увреждания от цяла пловдивска област.

За Framar.bg:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА