Начало Здравна медиа Здравни новини Откриват 6 нови центъра за спешна медицинска помощ в столицата

Откриват 6 нови центъра за спешна медицинска помощ в столицата

Откриват 6 нови центъра за спешна медицинска помощ в столицата - изображение

Шест нови центъра за спешна медицинска помощ ще бъдат открити в София до края на годината – в болница „Пирогов“, в Земляне и в Диагностично-консутативните центрове 5, 12, 23 и 24. Това заяви директорът за спешна медицинска помощ за София д-р Георги Гелев.

Изнесените центрове и със скорост от 25 км/час на линейките ще може да се реагира по-бързо и да се стигне на десетата минута до мястото на инцидента. Екипите, които ще работят в тези центрове, ще се отчитат в тях, а няма да се връщат до централата на ЦСМП София-град след приключване на работа“ коментира д-р Гелев.

Днес д-р Гелев и здравният министър Кирил Ананиев присъстваха и на откриването на филиал за спешна помощ в Божурище. Той ще обслужва населението на цялата община, което досега е било поемано от филиала в Костинброд. В новия филиал ще работят шест екипа – общо 19 души и две линейки.

Д-р Гелев поясни, че ще се изгради нова сграда за нуждите на филиала в Божурище, а финансирането й ще бъде със средства от европейски проекти за модернизация на спешната помощ.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: dariknews.bg
Снимка: monitor.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияНормативни актовеЗаведенияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноЛечения