Начало Здравна медиа Здравни новини Откриха детска площадка в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“

Откриха детска площадка в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“

Откриха детска площадка в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ - изображение

Децата с онкохематологични заболявания, които се лекуват в болница „Царица Йонна – ИСУЛ“ вече разполагат с място, където да играят и да се забавляват. Парите за създаването на огромния детски кът са събрани от дарения, а инициативата е на Мартин Стратитев.

Точно преди година авторът на две поетични книги научава за дейността на сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“ и се включва в различни инициативи, с които го подпомага. Една от идеите, която вече е факт, е детската площадка, за която Стратиев и неговата приятелка актрисата Елена Карабойчева започват кампания за събиране на средства. Благодарение на познати, приятели и хора с добри сърца, които даряват, се събират 17 000 лева. След това е лесно. Само за два месеца пространството, където малчуганите ще се забавляват, е готово. В работата се включват активно както дарителите, така и членовете на сдружението.

„Днес е денят, с който се гордея най-много в моя живот“, написа в личния си профил Мартин Стратиев. Младият мъж е категоричен, че няма нищо по-вълнуващо и невероятно от това човек да види усмихнати детски очи. Той благодари на всички, повярвали в каузата и изразява възхищението си от невероятните жени от сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“. Те от своя страна изразиха огромната си благодарност към него. Най-вече, защото е успял да превърне една мечта в реалност, но и защото е повярвал в тях и е избрал да бъде защитник на децата.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: decaohz.org

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноОрганизацииСпециалистиЛайфстайлСоциални грижиИсторияНаправления в медицинатаВидеоНаучни публикацииПсихологияЗаведенияАлт. медицинаНормативни актовеИзследванияКлинични пътекиПрезентацииСнимкиЗдравни съветиРецептиСпортТестовеХранене при...ИнтервютаАнкетиОбразованиеЛеченияБотаника