Начало Здравна медиа Здравни новини Откриха новото Отделение по ревматология към УМБАЛ - Плевен

Откриха новото Отделение по ревматология към УМБАЛ - Плевен

Откриха новото Отделение по ревматология към УМБАЛ - Плевен - изображение

Във Втора клинична база на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен официално бе открито новото Отделение по ревматология. На церемонията присъстваха началникът на отделението доц. д-р Николай Николов и директорът на болницата доц. д-р Цветан Луканов.

"Реално отделението функционира от септември 2016 г. В него има 12 легла и за месец от тук преминават около 60 пациенти", обясни началникът на ревматологичното отделение доц. д-р Николов. По думите му склонността към самолечение при голяма част от пациентите, както и липсата на нагласа за добро управление на ревматичните заболявания от страна на личните лекари са сред основните причини за ненавременното поставяне на диагноза.

Според статистики на Европейския съюз всеки пети жител над 50 години страда от ревматологично заболяване, като най-чести са болките в гръбнака и шипове. В България поставянето на диагноза за болестта на Бехтерев се забавя с 6 до 9 години, през които пациентът е лекуван неправилно. 

Близо 10 хиляди лева са собствените средствата от УМБАЛ - Плевен, вложени за ремонта, останалите са от дарения и спонсори. 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияЗаведенияСпециалистиНормативни актовеИнтервютаВидеоИзследванияЗдравни съветиАнкети