Начало Здравна медиа Здравни новини Отново вдъхновяващ International Biomedical Congress of Sofia 2018 - за трета поредна година!

Отново вдъхновяващ International Biomedical Congress of Sofia 2018 - за трета поредна година!

Отново вдъхновяващ International Biomedical Congress of Sofia 2018 -  за трета поредна година! - изображение

Рекорден брой лекари, студенти и ученици се очакват на третото издание на International Biomedical Congress Sofia. Събитието, което представя най-големите научни постижения в сферата на медицината и редица вдъхновяващи лектори, ще се проведе от 16-ти до 18-ти ноември в София Тех Парк.
Конгресът се организира от студенти по медицина и дентална медицина и има за цел да създаде среда за развитие и контакти на младите професионалисти в сферата на здравеопазването.
Богата програма с над 50 практически уъркшопа, представящи разнообразната палитра на медицинските науки, ще впечатлява участниците в тазгодишния конгрес. Хората със състезателен дух и теоритични познания ще имат възможност да ги демонстрират в медицинската универсиада, накрая на която ще се раздават награди.
Освен практическата компонента, научната програма ще включва лекции на различни български и световно-признати лектори, които се обединяват в 4 основни клъстъра – „Акушерство и гинекология“, „Невронауки“, „Ендокринология“ и „Медицинско предприемачество“. За денталните медици също ще има пълна програма с лекции и изненади.
Над 200 ученици от 11-ти и 12-ти клас с интерес към медицинските науки, идващи от различни кътчета на България, ще имат възможността да се докоснат до чудесата на мечтаната професия.
Студентите ще могат да се регистрират като „пасивни“ или „активни“ участници. Последното им дава възможността да представят своя научна разработка пред селектирана комисия от професионалисти, която ще оцени труда им и ще им даде градивна обратна връзка.  
Освен с наука, IBC-Sofia ще вдъхновява и със своето изложение “Symbiartic”. То ще представи оригинални творби от всички сфери на визуалните изкуства, вдъхновени от любовта към науката, както и експонати с естетическа стойност, инспирирани от научната дейност.
International Biomedical Congress Sofia се организира с подкрепата на Асоциация на студентите изследователи, Студентски съвет на МУ София, First Investment Bank, Egis, Александровска болница, София Тех Парк.
Ако имате желание да се включите в конгреса, може да се регистрирате онлайн:

https://ibc-sofia.org/register

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИнтервюта