Начало Здравна медиа Здравни новини Отпуснаха 3 милиона лева за модернизация и ремонт на Спортната зала в Димитровград

Отпуснаха 3 милиона лева за модернизация и ремонт на Спортната зала в Димитровград

Отпуснаха 3 милиона лева за модернизация и ремонт на Спортната зала в Димитровград - изображение

Модернизация, реконструкция, мащабен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност предстоят за спортната зала в Димитровград.

Това ще стане възможно благодарение на целевата субсидия в размер на 3 милиона лева, която бе отпусната от Министерския съвет.

"Общината има готов проект и избран изпълнител, като работата ще започне в най-скоро време", заяви кметът на Димитровград Иво Димов и допълни, че срокът за изпълнение и на проекта е до 2 септември 2017 г., когато градът ще чества своята 70-годишнина.

"Ремонтът на спортната зала е крайно наложителен, тъй като такъв не е правен повече от 40 години. Неотдавна силен вятър отнесе част от покрива й, което наложи спешен ремонт, преместване на националния конкурс "България танцува" в театъра и отлагане на среща от волейболната женска лига на местния клуб "Раковски", коментира кметът.

"В началото на януари 2017 г. се очаква да започват строително-ремонтните дейности в залата, като след приключването им ще разполагаме с едно модерно спортно съоръжение", заяви още Иво Димов.

Снимка: dariknews.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Спорт и туризъмОбразованиеСпециалистиОрганизацииНовиниЗаведенияПроизводители