Начало Здравна медиа Здравни новини От април е отказано лечение в чужбина на 65 деца

От април е отказано лечение в чужбина на 65 деца

От април е отказано лечение в чужбина на 65 деца - изображение

Лечение в чужбина е отказано на 65 деца - това са 5% от случаите, които са кандидатствали от 21 април до момента, информира директорът на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ, цитиран пред БНР, и уточни, че причините за това са различни.

Проф. Пилософ отчете, че откакто заема поста от 21 април, са били подготвени 16 заседания, на които са разгледани казусите на 1213 деца, което прави приблизително по 75 случая на заседание.

"Заминаването за чужбина е осигурено за всички, които са имали нужда, и е подпомогнато лечението в страната за всички, за които това е поискано", отчете още директорът на Фонда и допълни, че в момента всички нови заявления се придвижват в рамките на месец, понеже срокът по новия правилник се спазва и това е проверяемо.

Проф. Владимир Пилософ пое поста директор на Фонда за лечение на деца след показния арест на ръководителя на структурата Павел Александров през пролетта тази година.

Мнението на неправителствените организации обаче е, че след ареста на Александров, който през своя мандат е успял да стабилизира работата на Фонда, ситуацията сериозно се е влошила и административният хаос се е увеличил драстично.

Снимка: BNews

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниОрганизацииСоциални грижиНормативни актовеЛайфстайлЗдравни съветиСтатистически проучванияЛюбопитноКлинични пътекиИсторияЛеченияПсихологияСнимкиЗаведенияИнтервютаСпециалистиАнкетиГеографияДиетиСпортЛичностиБотаникаНаправления в медицинатаРецептиХранене при...ТестовеАлт. медицинаОбразованиеИзследвания