Начало Здравна медиа Здравни новини От ГЕРБ предложиха д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК

От ГЕРБ предложиха д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК

От ГЕРБ предложиха д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК - изображение

Изтече срокът, в който парламентарно представените партии трябваше да обявят своите предложения за управител на НЗОК. Единствено управляващите от ГЕРБ посочиха кандидат и това е д-р Дечо Дечев, изпълнителният директор на софийската УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Д-р Дечев има петгодишен стаж в здравната каса като директор на дирекцията за лекарствата и заместник-директор през 2001-2002 г. През 2005 г. става член на Управителния съвет на НЗОК. Заема сегашния си пост в „Св. Иван Рилски“ през 2008 г. По време на неговото управление болницата става едно от трите лечебни заведения с положителен финансов резултат от общо 65 държавни болници.

Несъгласието му с провежданата от бившия министър на здравеопазването Петър Москов политика довежда до неговото уволнение в момент, когато е в отпуска. Д-р Дечев се обявява и против идентификацията на пациентите с лични карти при прием в лечебните заведения. Възстановен е на поста си по времето на служебния министър Илко Семерджиев.

Кандидатът за управител на НЗОК трябва да представи своето виждане за ръководенето на здравната каса пред комисията в парламента и в пленарната зала. Зам.-председателят на Народното събрание Нигяр Джафер от ДПС определя кандидатурата на д-р Дечев като „изключително приятна изненада“, като се има предвид проблематичния здравен сектор.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: dnevnik.bg
Снимка: frognews.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиАнкетиНормативни актовеТестове