Начало Здравна медиа Здравни новини От измръзване са починали над 60 човека в Европа

От измръзване са починали над 60 човека в Европа

От измръзване са починали над 60 човека в Европа - изображение

Студеното време с минусови температури продължава да взима жертви в Европа. 7 нови случая на смърт вследствие на измръзване са регистрирани в последните дни – 6 в Полша и 1 в Румъния. С това числото на жертвите на континента става малко над 60.

В Румъния за шест дни са регистрирани 6 смъртни случая в резултат на хипотермия, информират от румънското здравно министерство.

В Полша са починали 6 човека в понеделник, когато температурите са отчели - 20 °C, съобщава Правителственият център за национална сигурност.

От 6 януари досега в Словакия са починали 4 души, информира Йозеф Минар, говорител на службите за спешна помощ.

През последните 24 часа е съобщено за още 7 смъртни случая на Балканите – три в Македония, три в Сърбия и един в Албания.

В Южна Сърбия бе обявено извънредно положение, поради минусовите температури. Регистрирани са две жертви на измръзване – 88-годишен мъж и 64-годишния му син.

Студеното време от Скандинавския полуостров последните дни взе жертви и от други страни на Европа като България, Македония, Чехия, Беларус и Италия, където главно са бездомници.

Снимка: Mahaya Health

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Хранене при...НовиниФизиологияСпортТестовеПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлАлтернативна медицинаКлинични пътекиЛюбопитноЛеченияМедицински изследванияСнимкиАнкети