Начало Здравна медиа Здравни новини От община Кюстендил отпускат до 3000 лв. за ин витро процедури на нуждаещи се

От община Кюстендил отпускат до 3000 лв. за ин витро процедури на нуждаещи се

От община Кюстендил отпускат до 3000 лв. за ин витро процедури на нуждаещи се - изображение

От община Кюстендил започват да приемат молби за подпомагане на лица и семейства с репродуктивни проблеми. Документите трябва да се подадат до 30 април в деловодството на местната администрация. Финансовата помощ, която осигурява местната власт, е в размер до 3 000 лв.

Хората, които искат да кандидатстват, трябва да отговарят на няколко условия. Задължително да са пълнолетни, а жените трябва да са под 51 години. Поне единият от семейството или от двойката, живееща на семейни начала, трябва да има постоянен и настоящ адрес на територията на Кюстендилска община през последните 3 години. Необходимо е кандидатите да нямат данъчни задължения към държавата и общината, да са с непрекъснати здравни осигуровки към датата на подаване на документите и да са минимум със средно образование.

Желаещите да се възползват от тази възможност, за да се сдобият с дете, не трябва да са осъждани за престъпления от общ характер или да са под запрещение. Нужно е да удостоверят с брачно свидетелство, че са семейство или с декларация, че са във фактическо съжителство.

Стерилитетът, независимо дали е от страна на мъжа или на жената, трябва да е доказан и да е лечим единствено с методите на ICSI, IVF или вътрематочна инсеминация.

Повече информация може да се получи в отдел „Социални дейности“ в общината и на тел. 078 55 11 31.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: actualno.com
Снимка: arifertility.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиИсторияЛюбопитноСоциални грижиЗаведенияСпециалистиНормативни актовеАлт. медицина