Начало Здравна медиа Здравни новини От 18 януари и област Ямбол ще е в грипна епидемия

От 18 януари и област Ямбол ще е в грипна епидемия

От 18 януари и област Ямбол ще е в грипна епидемия - изображение

От утре на територията на област Ямбол ще бъде обявена грипна епидемия. Решението взе Регионалната комисия за борба с грип и остри респираторни заболявания. В периода от 18 до 23 януари включително учебните заведения преустановяват дейността си, а яслите и детските градини ще работят при засилени противоепидемични мерки.

От 14 до 17 януари е отчетена заболеваемост 323,85 на 10 000 души. Най-много регистрирани болни има във възрастовата група от 0 до 4 г. Следват пациентите от 15- до 29-годишна възраст.

От РЗИ – Ямбол препоръчват в болничните заведения да се прекратят свижданията, да се спрат плановите операции и да се носят задължително маски от персонала. Контролът върху дезинфекцията и стерилизацията в отделенията да бъде засилен. В периода няма да се провеждат детски и женски консултации.

От днес и област Пазарджик е в грипна епидемия. От РЗИ – Варна временно прекратява учебните занятия от 16 до 20 януари включително в училищата в общините Дългопол (СУ „Климент Охридски“), Белослав (ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“), Вълчи дол (СУ „Васил Левски“), Долни Чифлик, Девня, Суворово, Провадия и Аврен.

В грипна епидемия са вече областите Бургас, Перник, Силистра, Стара Загора и Шумен.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: Община Ямбол, mh.government.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниМикробиологияЗдравни съветиЛюбопитноЗдравни проблемиВидеоЛайфстайлХранене при...ПрезентацииБотаникаИсторияТестовеСнимкиАлт. медицинаЛеченияИзследванияАнкети