Начало Здравна медиа Здравни новини Офталмолози ще преглеждат безплатно в бургаските села

Офталмолози ще преглеждат безплатно в бургаските села

Офталмолози ще преглеждат безплатно в бургаските села - изображение

Лекари от бургаския МЦ „Оксиком“ започнаха безплатни очни прегледи из селата в общината. Офталмолозите ще преглеждат в пенсионерски клубове и в кметствата в подготвени за целта помещения.

Специалистите ще проверяват за наличие на роговични заболявания, за катаракта, зрението и за други болести на предния сегмент. Ако се налага, възрастните хора ще бъдат направлявани за допълнителни изследвания.

За момента са обявени дати за четири села, а останалите ще станат известни в началото на април. На 16 март очните специалисти ще бъдат в с. Българово, на 28 март – в с. Драганово, а на 30 март жителите на с. Равнец ще могат да се възползват от услугата.

Близо 7500 души от малките населени места в община Бургас ще могат да проверят здравословното състояние на очите си. Често те нямат възможност да се погрижат за него заради липсата на медицинско лице и средства.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: gramofona.com
Снимка: gweye.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноИсторияНормативни актовеХранене при...ЛайфстайлПсихологияСпециалистиЗаведенияПроизводителиОрганизацииАптекиФизиологияСпортАлт. медицинаКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника