Начало Здравна медиа Здравни новини Партии с обвинение към НЗОК

Партии с обвинение към НЗОК

Партии с обвинение към НЗОК - изображение

Партиите ДПС и БСП отправиха обвинение към ръководството на НЗОК.

Според тях касата не анализира достатъчно своите приходи и разходи от една страна, а от друга страна бюджетът и не отразява реално финансовото и състояние.

На заседание на парламентарната здравна комисия депутатът Нигяр Джафер от ДПС заяви, че касата дължи 229 милиона лева на различни клиники извън България за лечението на български граждани.

От институцията поясниха, че няма съвършена система за финансиране. Планира се обаче създаването на аналитично звено, анализиращо информацията и статистическите данни, с които разполага касата.

Коментира се отделно и фактът, че единствен кандидат за нов управител на НЗОК е проф. Камен Плочев, който е с доказан управленски опит и академична кариера. Според председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова той познава системата на касата много добре, въпреки че от една различна страна, неоправдана от към финансиране. Това обаче би му предоставило възможността да се отнася безпристрастно към дейността на институцията и да предложи нови варианти за оптимизиране на тази дейност.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Medium


5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиАнкетиТестовеНормативни актове