Начало Здравна медиа Здравни новини Патологът с отнети права в Онкодиспансера - Пловдив отново ще практикува

Патологът с отнети права в Онкодиспансера - Пловдив отново ще практикува

Патологът с отнети права в Онкодиспансера - Пловдив отново ще практикува - изображение

Патологът д-р Петко Маслев бе с отнети лекарски права след заповед на бившия здравен министър Петър Москов. Скандал се разрази след оплакване на пациенти, че им са правени операции с отстраняване на органи, които с последващи медицински становища се установи, че са били неоснователни. Последва разследване и проверка от страна на прокуратурата, Агенция „Медицински одит" и НЗОК. Бяха установени фрапиращи нарушения в дейността на патолога и му бяха отнети лекарските права за срок от две години. Това е едно от най-тежките наказания, предвидени в закона, които се прилагат изключително рядко от страна на министрите.

Оказва се обаче, че докторът вече ще може да практикува. Решението е взето от Върховния административен съд след жалба от страна на д-р Маслев. По думите на съдиите заповедта е издадена неправомерно. Отнемането на лекарските права за 2 години може да се постанови само в случай на „повторно нарушение".

Такова няма към момента на издаване на заповедта.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Марица

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

АнкетиЛайфстайлНовиниСоциални грижиСпециалистиЛюбопитноИсторияНаправления в медицинатаВидеоНаучни публикацииОрганизацииЗаведенияКлинични пътекиНормативни актовеМедицински изследванияАлтернативна медицинаПрезентацииСнимкиСтатистически проучванияЗдравни съветиЛичностиТестовеГеография