Начало Здравна медиа Здравни новини Пациентите на Детска хирургия на УМБАЛ "Свети Георги" получиха подаръци и лакомства за Коледа

Пациентите на Детска хирургия на УМБАЛ "Свети Георги" получиха подаръци и лакомства за Коледа

Пациентите на Детска хирургия на УМБАЛ "Свети Георги" получиха подаръци и лакомства за Коледа  - изображение

Празнична програма и раздаване на подаръци включваше коледното тържество в Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив.

За малките пациенти пяха и свириха ученици и учители от НУМТИ "Добрин Петков". Възпитаниците от по-горните класове изнесоха театрална постановка – приказка за Дядо Коледа, която завърши с раздаване на играчки и лакомства на публиката, състояща се от малките пациенти на Детска хирургия. В ролята на белобрадия старец от Лапландия влезе първокурсник от Медицински университет – Пловдив. Играчките, които той раздаде, са закупени с лични средства на студенти по медицина.

"При нас се лекуват най-тежките медицински случаи в детска възраст. Правим средногодишно от 2200 до 2500 операции и 5500 – 6000 прегледа", сподели проф. д-р Пенка Стефанова, началник на Клиниката по детска хирургия. Тя допълни, че ръководената от нея клиника разполага с върхова апаратура и екип, който е отлично квалифициран и членуващ в европейската и световната организации на детските хирурзи.

В клиниката ежегодно се извършват множество операции от световноизвестни имена в детската хирургия и всеки от тях е приемал базата и екипа като напълно отговарящи на най-високите международни медицински стандарти.

"И ние имаме мечти – както за нашите пациенти, така и за всички лекари, особено за младите ни колеги: нека през новата 2017 година да имат възможност да специализират извън страната, да могат да обменят опит със свои колеги от цял свят, защото по нищо не им отстъпват", каза проф. Стефанова.

Снимки: УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпециалистиОрганизацииКлинични пътекиОбразованиеЛюбопитноИсторияСнимкиНормативни актовеИнтервютаЛеченияМедицински изследванияЛайфстайлЗдравни съветиНаправления в медицинатаСпорт и туризъмАптекиПсихологияСоциални грижиСпортРецептиХранене при...Алтернативна медицинаАнкетиБотаника