Начало Здравна медиа Здравни новини Пенсионер нападна лекарка в кабинета й и я призова да работи

Пенсионер нападна лекарка в кабинета й и я призова да работи

Пенсионер нападна лекарка в кабинета й и я призова да работи - изображение

Пенсионер нахлу разгневен в кабинета на личен лекар от Русе и я блъсна няколко пъти, призовавайки я да си върши работата.

83-годишният мъж влязъл при д-р Сребрина Петканова и упражнил агресия над нея. Това се случва днес, когато медицинските лица отбелязват Международния ден на здравето, а агресивният старец дори не е пациент на д-р Петканова.

Той настоял лекарката веднага да попълни рецептурната книжка на негова съседка, която е на легло. Пред Нова ТВ лекарката разказва, че старецът е проявил изненадващо голяма за възрастта си сила. Той влетял днес около обяд в кабинета, докато вътре има две пациентки. След като я блъснал няколко пъти, пенсионерът й казал "Марш на работното място, сядай веднага и започвай да пишеш" пред смаяните пациенти. Д-р Петканова споделя, че не е очаквала подобна реакция, и то от човек, който не е неин пациент.

Въпреки агресивното му поведение, жената е решила да не пуска жалба в полицията, тъй като го съжалява и предвид възрастта му не иска да го разкарват по участъците. Все пак обаче тя иска да го намери и да му поиска извинение. Тя практикува като личен лекар от 16 години и има стаж от над 30. Досега не е имала подобен случай, макар да се грижи за над 2000 пациенти. Все пак обаче отбелязва, че малка част от тях нямат уважение към лекарската работа.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиПсихологияНовиниЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиТестовеСоциални грижиИнтервютаАнкетиСпециалистиЗаведенияОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииИсторияНормативни актовеЛичностиГеография