Начало Здравна медиа Здравни новини Персоналът на Пирогов излиза на протест срещу директора

Персоналът на Пирогов излиза на протест срещу директора

Персоналът на Пирогов излиза на протест срещу директора - изображение

Персоналът на УМБАЛСМ "Пирогов" излиза на протест срещу директора проф. Асен Балтов поради некомпетентно и хаотично управление. Медиците настояват за оставката на Балтов.

Според протестиращите директорът на спешната болница извършва излишни структурни промени, с които поставя на изпитателен срок опитни специалисти. Причините са свързани още с орязване на заплати и промяна в договорите на специалисти – от безсрочни на срочни. Според лекарите тези промени позволяват настоящото ръководтсво да уволнява лекари, които счита за неудобни. Този подход медиците считат за реваншизъм и заплашват с подаване на колективни оставки в ключови звена на болницата.

Синдикатите в „Пирогов“ са формулирали своето недоволство в писмо, изпратено до здравния министър Кирил Ананиев.

В следобедните часове пред здравното заведение протестираха стотина специалиста за около 20 минути. Лекарите заявиха, че ще повторят проявата и в сряда.

Припомняме, че това не е първото възмущение на медиците от лечебното заведение относно дейността на проф. Балтов. Преди близо два месеца медиците изразиха своето недоволство относно назначаването на административни кадри за сметка на лекари и медицински сестри, сериозно различие в определянето на заплати между администрация и медици и предприемането на ненужни ремонти в болницата.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: nova.bg
Снимка: medicalnews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиЗаведенияИсторияСнимкиСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитно