Начало Здравна медиа Здравни новини Петричко село си търси лекар по интернет

Петричко село си търси лекар по интернет

Петричко село си търси лекар по интернет - изображение

В петричкото село Марикостиново са на път да намерят лекар, който да се грижи за здраветото на жителите, чрез социалните мрежи. Кметът Гергана Тодорова е пуснала обява в интернет, че спешно търси медицинско лице, което редовно да е в услуга на хората, и трима кандидати веднага се отзовали.

Желаещите да поемат медицинските грижи за марикостиновци са от Дупница, Благоевград и Сандански. Лекарят от последното населено място дори вече се е срещнал с жителите на селото, двама са предложили и аптека да отворят, съобщава БНТ.

В Марикостиново живеят 1300 души и досега само веднъж в седмицата е идвал лекар, който е преглеждал. Хората желаят поне три дни да е на тяхно разположение, защото имат нужда от лекарско присъствие заради възрастните хора, също така има много млади хора с деца. Но най-добре е според тях постоянно да има медицинско лице.

В момента сградата на Здравната служба стои заключена. Работното разписание на досегашния лекар, което е залепено на вратата, показва, че трябва да идва три пъти в седмицата по 4 часа. Има телефон за връзка, но в повечето случаи може да бъде открит в Петрич.

Кой от тримата кандидати ще си изберат жителите на Марикостино ще стане ясно на общоселско събрание след проведена среща с всеки един от лекарите.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: rd.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияСнимкиЛюбопитноНовиниНормативни актовеЛеченияСпециалистиИсторияСоциални грижиСтатистически проучванияОрганизацииЗаведенияВидеоЛичностиТестовеГеографияАнкети