Начало Здравна медиа Здравни новини Питейната вода не отговаря на нормите на места в Плевенско

Питейната вода не отговаря на нормите на места в Плевенско

Питейната вода не отговаря на нормите на места в Плевенско - изображение

При мониторинг, направен от РЗИ – Плевен, се установи, че в девет проби от питейната вода на седем населени места от областта са открити несъответствия с нормите. Изследването е за периода 19 юни – 2 юли.

Пробите са взети от централното водоснабдяване. Във водата на три села е намерен хром, като в Божурица количеството е двойно над допустимото, а в Дъбован и Загражден то е минимално. В Плевен две от пробите са показали недопустими показатели по критерий „мътност“. В град Гулянци питейната вода съдържа манган отново два пъти над нормата, а в селата Победа, Подем и Буковлък животворната течност е пълна с коли форми.

Във връзка с отклоненията от стандарта в питейната вода в Плевенско от РЗИ са издали 5 предписания, 3 акта и наказателно постановление за 100 лв. До момента няма застрашаващи здравето на хората случаи и затова от инспекцията не се е наложило да взимат мерки за спиране на водоподаването, информира БТА.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: .burnaby.ca

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноНормативни актовеЛеченияЛайфстайлАнкетиСнимкиЗдравни съветиАлтернативна медицинаХранене при...Храни и ястияВидеоСпорт и туризъмФизиологияСпортИсторияРецептиДиетиБотаникаПроизводителиОрганизацииОбразованиеЗаведенияАптекиСпециалисти