Начало Здравна медиа Здравни новини Пловдивската болница "Медлайн" открива филиал в Замъка Von Goldenburg

Пловдивската болница "Медлайн" открива филиал в Замъка Von Goldenburg

Пловдивската болница "Медлайн" открива филиал в Замъка Von Goldenburg - изображение

Пловдивската болница "Медлайн" разширява своята дейност и открива филиал в Замъка Von Goldenburg. Той се намира в Германия, на 25 км от Магдебург.

Това е първата българска болница, която наши инвеститори разкриват там. Проектът стартира дейността си с отделения по пластична, бариатрична и хирургия при наднормено тегло, а също – по гастроентерология, ендокринология, коремна хирургия, кардиология, както и ОАИЛ /отделение за интензивно лечение/. В здравното заведение ще работят специалисти от верига болници "Медлайн-Централ Хоспитал".

Идеята се оформила след разговори с тяхното здравното министерство, от които се разбрало, че от 3 години бариатричната хирургия набира скорост в Германия, след като наднорменото тегло е обявено за заболяване. Тяхната здравната каса заплаща лечението на всеки болен, което е от 7 до 10 хиляди евро, а допълнително поема и медицинските консумативи за разлика от България, където пациентите са принудени да си плащат сами.

"За мен най-важното е, че младите ни лекари ще имат възможността да се реализират в българско лечебно заведение. Добре известно е, че цели курсове след дипломирането си в медицинските университети у нас потеглят за Германия, за да търсят работа. Ние ще направим всичко възможно да привлечем част от тях при нас, защото проектът ни предвижда болницата да бъде разширявана и постепенно да заработи като голяма многопрофилна болница", увери мениджърът д-р Невен Енчев.

Снимка: "Медлайн"

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЗаведенияОбразованиеНовиниСпорт и туризъмСпециалистиОрганизацииАптекиИсторияЛюбопитноЛайфстайл