Начало Здравна медиа Здравни новини Пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“ отново отпуска стипендии за студенти

Пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“ отново отпуска стипендии за студенти

Пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“ отново отпуска стипендии за студенти - изображение

От УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив за втора поредна година организират кампания за прилагането на стипендиантска програма за студенти от специалност „Медицинска сестра“. Желаещите да кандидатстват трябва да са завършили втори или трети курс с успех най-малко 4,50.

Отпуснатите от лечебното заведение стипендии ще са за 10 второкурсници и 10 третокурсници, като те ще я получават до края на обучението си, а след това ще подпишат трудов договор с болницата. Завършилите втори курс с успех под 5,50 ще взимат стипендия в размер на 150 лв. в продължение на 2 години, а тези с отличен над 5,50 – 170 лв. Завършилите трети курс с краен успех под 5,50 ще получават 180 лв., а над 5,50 – 200 лв. в продължение на 1 година.

Има разлика и при подписването на трудовите договори. Взималите стипендия в рамките на 24 месеца, ще получат контракт за 5 години, а тези, които са взимали 12 месеца, ще подпишат за 3 години.

Желаещите да кандидатстват трябва да подадат документите от 15.07.2018 г. до 05.10.2018 г. Подробна информация за стипендиантската програма на пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“ може да се намери на интернет страницата на болницата www.unihosp.com или на тел. 032 60 29 76, където бъдещите специалисти могат да се обърнат към главната сестра на лечебното заведение Ивелина Божинова.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив
Снимка: marica.bg

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиИсторияСнимки