Начало Здравна медиа Здравни новини Пореден протест на медиците от врачанската болница

Пореден протест на медиците от врачанската болница

Пореден протест на медиците от врачанската болница - изображение

Днес по обед недоволните от състоянието на здравното заведение медици излязоха за пореден път на протест. В действията си те бяха подкрепени и от множество граждани. Тъй като протестиращите не получиха разрешение да преградят пътя, те се разходиха по пешеходната пътека и така на практика парализираха движението за кратко.

Персоналът получи заплатите за юни и аванс за юли миналата седмица, но въпреки това работещите в болницата не се отказаха от идеята си да протестират, защото повечето от тях искат преди всичко реални решения, които да помогнат на лечебното заведение да излезе от тежката финансова криза.

И този път не става дума само за реално изработените от тях заплати, макар че специалистите не могат да приемат, че получаването на парите става единствено след протести и скандали, а преди всичко за възможностите пред болницата.

За пореден път екипът настоя ресорното министерство да поеме ангажименти, но и да бъдат предприети радикални мерки за справяне с кризата.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: zovnews.com
Снимка: mbalvratsa.org

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноСпециалистиИсторияНормативни актовеЗдравни съветиСтатистически проучванияЗаведенияОрганизацииЛичностиВидеоТестовеГеографияАнкети