Начало Здравна медиа Здравни новини Поредно сливане на болници - този път в Сандански

Поредно сливане на болници - този път в Сандански

Поредно сливане на болници - този път в Сандански - изображение

Община Петрич планира да обедини местната болница с тази в Сандански.

От началото на 2016 г. общината е дала на МБАЛ "Рокфелер" 1,270 милиона лева, а за последните 5 години - 6 милиона лева. Натрупаните задължения са 2,5 милиона, като само за осигуровки болницата в Петрич има дълг от 1,2 милиона лева.

Сметките на болницата са блокирани от НАП, но след намесата на кмета са оставени средства за заплати. Очаква се кметът на Петрич Димитър Бръчков да предложи на Общинския съвет сливане на болничните заведения в Петрич и Сандански. 

"Ще бъде направена оптимизация, ще има повече клинични пътеки, обслужването на пациентите от двете общини ще бъде по-добро и с повече възможности", обясни кметът на общината.

Предварителните прогнози показват поне 30 процента ръст на приходите при обединение на двете болници в една. Предложението за сливане е получило одобрение от Министерство на здравеопазването и НЗОК

Снимка: Novini.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЗаведенияНормативни актовеЛайфстайлОрганизацииИнтервютаКомпании и организацииСнимкиЛюбопитноСоциални грижиКлинични пътекиЛеченияЗдравни съветиАптекиСпециалистиАнкети