Начало Здравна медиа Здравни новини По варненските плажове ще има безплатна медицинска помощ от 1 юни

По варненските плажове ще има безплатна медицинска помощ от 1 юни

По варненските плажове ще има безплатна медицинска помощ от 1 юни - изображение

На охраняемите плажове във Варна и курортите край нея ще бъдат отворени над 20 медицински пункта, в които ще работят около 60 лекари, фелдшери и сестри от 1 юни. Летуващите ще могат да се обръщат за медицинска помощ към тях напълно безплатно, съобщава "Труд".

От средата на май из комплексите „Златни пясъци“ и „Св. Св. Константин и Елена“ дежурят с реанимобил специалисти от ДКЦ 1 „Св. Клементина“. От центъра вече 10 г. помагат за подсигуряването на здравни грижи на варненските пясъчни ивици.

Областният управител Стоян Пасев обяви, че на три от плажовете, които са много посещавани, но не се обслужват от концесионер, също ще има водни спасители от средата на юни. Това са Шкорпиловци, Фичоза и Камчия. За всеки пост, разположен на тях, Българският червен кръст ще получи по 15 000 лв. от държавата.

В област Бургас също се готвят за откриването на сезона. В Слънчев бряг са осигурени спасители, а на неохраняемите плажни ивици областните управители поемат отговорността да осигурят такива.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: siestakeychamber.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСпортЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиАлтернативна медицинаИсторияСпециалистиНормативни актовеСоциални грижиЗаведенияОрганизацииЛичностиТестовеГеографияАнкети