Начало Здравна медиа Здравни новини Прегледи за хора с ревматологични заболявания организират в Нова Загора

Прегледи за хора с ревматологични заболявания организират в Нова Загора

Прегледи за хора с ревматологични заболявания организират в Нова Загора - изображение

Българското сдружение на болните от болестта на Бехтерев – Анкилозиращ спондилит (БСБББ-АС)организира прегледи в Нова Загора на 11.03.2017 г. (събота). Хората, които нямат възможност да отидат при ревматолог, но са диагностицирани с това заболяване, могат да посетят безплатно Приемно-консултативния кабинет към МБАЛ “Св. Петка Българска“ на ул. “Петко Енев“ 1 (входът до този за Спешна помощ). Часовете, в които ще се извършват консултациите, са от 10 до 17 ч. Лекарят, който ще приема пациентите, е д-р Колева. Можете да се запишете на телефон 0883 385 082.

Желаещите да отидат на преглед е нужно да носят изследванията, с които разполагат, за да получат подробни и компетентни насоки от ревматолога. Целта на кампанията е да бъдат консултирани хора, които страдат от ревматологични заболявания, а не да се поставят диагнози.

Следващите три града, в които ще има такъв прием, са Дупница, Кюстендил и Дулово. Датите и часовете за прегледите още не са уточнени и ще бъдат обявени допълнително.

В продължение на два месеца – от декември 2016 г. до януари 2017-а, Сдружението е организирало такива прегледи в 13 града под мотото “Пази гърба си. Прегледай се днес!“. В България диагностицираните с болестта на Бехтерев са над 30 000. Сериозен проблем е малкият брой ревматолози и затова много хора, особено от малки населени места, нямат редовен достъп до специалисти.

Снимка: bg.spondylitisbg.org

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Научни публикацииИнтервютаНовиниОрганизацииХранене при...ИсторияЗдравни съветиЛюбопитноНормативни актовеСнимкиСпециалисти