Начало Здравна медиа Здравни новини Представители на ПИЦ - Ловеч проведоха час на здравето с ученици

Представители на ПИЦ - Ловеч проведоха час на здравето с ученици

Представители на ПИЦ - Ловеч проведоха час на здравето с ученици  - изображение

Седмокласниците от ловешкото ОУ „Панайот Пипков“ дискутирали и попълнили знанията си относно това каква вреда нанасят наркотиците върху човешкото тяло. Представители от Превантивно-информационния център за борба с наркотичните вещества се срещнали с учениците, за да проведат Час на здравето и обсъждали с тях наболелите теми.

Целта на срещата е тийнейджърите да се запознаят с факторите, които създават риск за тяхното здраве и по-специално до какво води приемът на наркотични вещества. Младите хора активно участвали в дискусии, разисквайки опасностите при употреба на амфетамини, алкохол и марихуана, какви опасни комбинации съществуват и др. Представителите от Центъра информирали учениците какви наркотици най-често се предлагат на улицата и как те влияят на човешкия организъм и психика. Важно за тях е да са наясно, че употребата на марихуана в пубертета драстично увеличава риска от загуба на концентрация и до увреждане на паметта и психичното здраве.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: община Ловеч

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноИсторияНормативни актовеЗдравни съветиИзследванияЛеченияАнкетиБотаникаАлт. медицинаОрганизацииСпорт