Начало Здравна медиа Здравни новини Пред НДК пуснаха 1200 балона в памет на починалите от рак на гърдата жени

Пред НДК пуснаха 1200 балона в памет на починалите от рак на гърдата жени

Пред НДК пуснаха 1200 балона в памет на починалите от рак на гърдата жени - изображение

В памет на жените, които всяка година губят живота си вследствие рак на гърдата, бяха пуснати 1200 розови балона от представители на различни институции, организации и лечебни заведения. Инициативата е част от информационната и профилактична кампания за борба със заболяването, която тече през целия октомври. Тя се организира от Първа САГБАЛ „Света София“ и в нея участват 11 лечебни заведения от столицата, Стара Загора, Варна и Пловдив, в които се провеждат прегледи.

Профилактичните прегледи се осъществяват с подкрепата на Столична община, НДК и Българския форум на бизнес лидерите. Болниците, в които се провеждат те, са Първа САГБАЛ „Св. София“, Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология, Първа МБАЛ, Четвърта МБАЛ, Пета МБАЛ, УМБАЛ „Александровска“, ВМА, УМБАЛ „Св. Анна“ – всички в столицата, УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив и УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ – Стара Загора.

В Първа САГБАЛ „Св. София“ ще продължат безплатните профилактични прегледи, които ще бъдат през първите два петъка от ноември. Необходимо е да се запише час на тел. 02 44 70 204. Инициативата е подкрепена от фармацевтична компания АстраЗенека.

Редактор: Ирина Тенева
Източник и снимка: ПСАГБАЛ "Света София"

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлНовиниПатологияИсторияЗдравни проблеми