Начало Здравна медиа Здравни новини През 2015 г. МБАЛ - Враца е натрупала рекордна загуба

През 2015 г. МБАЛ - Враца е натрупала рекордна загуба

През 2015 г. МБАЛ - Враца е натрупала рекордна загуба  - изображение

През 2015 г. Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев" във Враца е натрупала рекордна загуба от 2,7 милиона лева, информира изпълнителнителният директор на лечебното заведение Орлин Цветков.

Той допълни, че общият размер на задълженията на най-голямата болница в областта към средата на 2016 г. е 11,8 милиона лева, като над 8,2 милиона са краткосрочните задължения към доставчици.

"През 2009 г., когато също е имало смяна на ръководството, задълженията са били 4 милиона лева, като краткосрочните са били над 2,8 милиона лева. Смяна в ръководството е имало и през 2013 г., когато задълженията към доставчици са били 4,4 милиона лева", каза още Орлин Цветков.

"Болницата във Враца има отделения, които са единствени в Северозападна България, няма да бъде закрита, въпреки тежкото й финансово състояние", увери д-р Валери Симеонов, член на съвет на директорите и завеждащ отделението по бъбречни болести.

По думите му вероятно ще бъдат преструктурирани и обединени някои от отделенията в лечебното заведение, без обаче да се съкращават лекари и медицински служители.

Снимка: medicalnews.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияЛюбопитноОбразованиеСпорт и туризъмСпециалистиОрганизацииАптекиАнкети