Начало Здравна медиа Здравни новини Приеха проекта за национален рамков договор за денталните дейности през 2017 г.

Приеха проекта за национален рамков договор за денталните дейности през 2017 г.

Приеха проекта за национален рамков договор за денталните дейности през 2017 г. - изображение

На свое заседание Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса прие проект на Национален рамков договор за денталните дейности за 2017 г.

Проектът е публикуван за обществено обсъждане на официалната страница на НЗОКwww.nhif.bg.

Проектът на НРД за ДД за 2017 г. е изготвен съвместно от работни групи от експерти на НЗОК и на Българския зъболекарски съюз (БЗС), като с него се регламентира осъществяването на дейностите на изпълнителите на извънболнична дентална помощ, предвидени в ЗЗО. Съгласно Закона за здравното осигуряване (ЗЗO) НРД за ДД се приема за срок от една година.

Вижте най-важните моменти в предложения проект:

- И през 2017 г. Националната здравноосигурителна каса ще заплаща трета лечебна дейност в полза на здравноосигурените на възраст над 18 години.

- От 30.09.2017 г. отчитането на финансово-отчетните документи на изпълнителите на извънболнична дентална помощ ще се осъществява само през информационната система на НЗОК, с което отпада необходимостта от представяне на отчетните документи в районните здравноосигурителни каси на хартиен носител.

- Удължава се срокът за отчитане на изпълнителите на дентална помощ през портала на НЗОК до четвъртия работен ден на месеца, следващ отчетния.

- С приетия Закон за бюджета на НЗОК (ЗБНЗОК) за 2017 г. са определени средства за здравноосигурителните плащания за дентална помощ в размер на 147 000 хил. лева.

Снимка: civitas.mk

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиЗаведенияНормативни актовеСоциални грижиАнкетиТестовеИсторияКлинични пътекиЛюбопитноОрганизацииЛайфстайлАлтернативна медицинаНаправления в медицинатаЗдравни съветиОбразованиеСнимкиПроизводителиЛичностиОткритияСпортБотаникаГеографияЛечения