Начало Здравна медиа Здравни новини Продължават протестите на някои болници срещу здравния министър

Продължават протестите на някои болници срещу здравния министър

Продължават протестите на някои болници срещу здравния министър - изображение

Ефективните протести на отделни болници в страната срещу министъра на здравеопазването Петър Москов ще продължат и днес.

За един час между 12:00 и 13:00 персоналът в различни болници ще излиза пред сградите в знак на недоволство срещу здравните реформи. Сдружението на частните болници инициира протестите, като едно от най-големите им притеснения е във връзка с новите правила, по които НЗОК работи с лечебните заведения от началото на този месец. Медиците посочват, че засега не са наясно относно работата и отчитането, както и колко ще им заплащат от Касата.

Припомняме ви, че за утре, 6-ти април, е планиран национален протестен митинг в София. Той е организиран от Българския лекарски съюз и се очаква да бъде връхната точка на лекарското недоволство. Митингът е планиран за утре пред сградата на Министерския съвет.

Общопрактикуващите лекари засега спряха с протестите, след като през миналата седмица всички области се обединиха в недоволството си срещу здравното министерство и НЗОК. След разговор с Москов обаче те преустановиха протестните си действия, но обявиха, че остават в готовност за такива.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиСнимкиЛайфстайлАнкетиЛюбопитноИсторияЗаведенияНормативни актовеИнтервютаОрганизацииКомпании и организацииЗдравни съветиКлинични пътекиАптекиЛечения