Начало Здравна медиа Здравни новини Пропуски на медиците - причина за смъртта на тетевенското бебе

Пропуски на медиците - причина за смъртта на тетевенското бебе

Пропуски на медиците - причина за смъртта на тетевенското бебе - изображение

Причината за смъртта на бебето в Тетевен се крие в пропуски на лекарите, категоричен е медицинският одит, извършен след проверката на Изпълнителната агенция.

Припомняме ви, че родилката Наташа Габровска обвини ексзавеждащата АГ отделението в болницата д-р Нина Байчева в прилагане на ненормални методи при израждане, включително сядане на корема.

Експертите са на категоричното мнение, че лекарският екип е пренебрегнал състоянието на бебето, което в крайна сметка е и причина за смъртта му.
Установено е, че д-р Байчева е сгрешила в преценката си и е приложила висок форцепс, който не дава резултат. Вместо това е било редно да се извърши секцио, чрез което плодът е имал по-голям шанс да бъде спасен.
Експертизите сочат, че още подходът при наблюдението в хода на раждане е сгрешен и непълен, в резултат на което се стига до механична и биохимична травма.

Към момента прокуратурата работи по случая.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛайфстайлПсихологияОрганизацииСнимкиЗдравни съветиИсторияЛеченияПроизводителиСпециалистиАнкетиНормативни актовеСпорт и туризъмОбразованиеЗаведенияАптекиПатологияМедицински изследванияСоциални грижиАлтернативна медицинаХранене при...СпортКлинични пътекиБотаникаФизиологияЛичностиТестовеГеография