Начало Здравна медиа Здравни новини Профилактични безплатни прегледи за рак на гърдата в ДКЦ1, Варна

Профилактични безплатни прегледи за рак на гърдата в ДКЦ1, Варна

Профилактични безплатни прегледи за рак на гърдата в ДКЦ1, Варна - изображение

В ДКЦ 1 „Света Клементина-Варна”, по-известна като Градска болница ще се проведат безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата.

Записвания на консултации ще се извършват на 9 и 10 май от 10:00 ч. до 12:00 ч. на телефон 052/603 802 и 052/613 106.

Желателно е пациентите да носят със себе си всички изследвания, както актуална мамография и всички стари мамографии. При липса на такава е възможно с направление от личен лекар или срещу заплащане да си направят такава в ДКЦ 1- Варна.

Безплатните консултации ще се извършват от 15 до 19 май в периода от 9:00 ч. до 13:00 ч. в кабинета на д-р Иван Иванов, управител на лечебното заведение. Кабинетът се намира на втория етаж на болницата.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Иванов съвместно с доц. д-р Христина Попмихайлова от София.

Доц. д-р Христина Попмихайлова е рентгенолог със специалност мамолог и е открила първият кабинет с мамограф към Катедрата по рентгенология в Медицинския университет във Варна още през 70-те години на ХХ век. Според нея мамографията е един от най-добрите методи за профилактика на рака на гърдата, който се нарежда сред първите причини за смъртност сред жените в България.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Huffington Post

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиИсторияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиПатологияВидеоАлтернативна медицинаЗдравни проблемиМедицински изследванияБотаникаЛеченияНормативни актовеСпециалистиОбразованиеСпорт и туризъмЗаведенияОрганизацииАптеки