Начало Здравна медиа Здравни новини Профилактични прегледи за остеопороза в Бургас на 25 октомври

Профилактични прегледи за остеопороза в Бургас на 25 октомври

Профилактични прегледи за остеопороза в Бургас на 25 октомври - изображение

Профилактични прегледи за остеопороза ще се проведат в Бургас на 25 октомври от 09:00 ч. до 12:00 ч. в Областния информационен център, намиращ се на ул. „Трапезица“ (до ЖП гарата), информират от пресцентъра на община Бургас.

Прегледите ще включват консултация със специалист, комбинирани изследвания за костна плътност и телесен състав. Желаещите ще имат възможността да чуят беседата „Научете своя риск за остеопороза“, да определят риска от развитието на остеопороза с тест на Световната здравна организация и с тест на Международната фондация по остеопороза.

Комбинираните изследвания са на цена от 20 лева и се извършват след предварително записване на час на телефон: 0884 71 44 39.

Кампанията е по повод Световния ден на остеопорозата - 20 октомври. Профилактичните прегледи са част от инициативата „Запазете костите си – Защитете вашето бъдеще“, организирана от Асоциация „Жени без остеопороза“ – член на Международната фондация по остеопороза – IOF, заедно с дирекция „Социални дейности, здравеопазване и спорт“ на Община Бургас.

Кампанията има за цел да повиши информираността в световен аспект за превенция, профилактика и лечение на остеопорозата и свързаните с нея заболявания на костите.

Остеопорозата е прогресиращо заболяване на скелета, познато като тихия убиец на костите. Те стават по-крехки и чупливи. Нарушават се процесите в изграждане и разграждане на костната тъкан в полза на разграждането. От заболяването страдат предимно жените след 40-годишна възраст.

Остеопорозата е изключително разпространена по цял свят и е обявена за трета по значимост при социалните заболявания след сърдечносъдовите и онкологични болести.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: archiwum.moja-ostroleka.pl
5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиХранене при...ЛюбопитноВидеоЗдравни проблемиЛайфстайлСпортОрганизацииБотаникаИнтервютаАлт. медицинаФизиологияИсторияЛеченияСнимкиНормативни актовеОбразованиеСпорт и туризъмСпециалистиЗаведенияАнкетиАптеки