Начало Здравна медиа Здравни новини Проф. Гьокхан Яджъ ще консултира безплатно на 22 февруари в София

Проф. Гьокхан Яджъ ще консултира безплатно на 22 февруари в София

Проф. Гьокхан Яджъ ще консултира безплатно на 22 февруари в София - изображение

Турският специалист проф. д-р Гьокхан Яджъ ще посети България, за да проведе безплатни консултации с хора, които се нуждаят от хирургично лечение на наднормено тегло и са болни от диабет тип 2.

Прегледите ще се проведат в централния офис на болница „Гювен Анкара“ в столицата на 22 февруари, а на тел. 0890 187 777 ще се приемат предварителните записвания.

Лекарят е специалист по обща и онкологична хирургия, метаболитна и бариатрична хирургия и трансплантации на органи. Конкретно за метаболитната хирургия проф. Яджъ казва, че нейната цел е да свали високото ниво на кръвната захар и да се пребори с останалите нарушения при болните от диабет тип 2. Решавайки този проблем, се намаляват усложненията, предизвикани от заболяването, и в дългосрочен план се подсигурява по-здравословния начин на живот за пациента.

Преди да се пристъпи към такъв тип операция, се оценява физическото състояние на човека, възрастта му, здравословната му история, както и наличния инсулинов резерв. Ако не е подходящ за нея, интервенцията не е препоръчителна.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: gramofona.com
Снимка: amazonaws.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноДиетиЗдравни съветиТестовеПсихологияЛайфстайлИнтервютаВидеоСпортАлт. медицинаФизиологияИзследванияЛеченияОрганизацииСнимкиЗаболявания (МКБ)БотаникаЗдравни проблемиХранене при...ЗаведенияСоциални грижиСпециалистиИстория