Начало Здравна медиа Здравни новини Проф. Лъчезар Трайков е носителят на наградата „Медик на годината 2017“

Проф. Лъчезар Трайков е носителят на наградата „Медик на годината 2017“

Проф. Лъчезар Трайков е носителят на наградата „Медик на годината 2017“ - изображение

Отличието е на специализираното седмично издание за медицина „Форум Медикус“ и се връчва за 27 поредна година. Тази негов носител е водещият специалист по дегенеративни заболявания на мозъка и един от най-добрите специалисти в света по Алцхаймер чл.-кор. проф. Лъчезар Трайков.

Награда е за безспорния принос на медика към лечението и диагностиката на Алцхаймер, дегенеративните и когнитивни заболявания на мозъка, но и за приноса му и утвърждаването на българската неврологична школа в Европа и света.

Проф. Трайков е част от екипа на Александровска болница. Шест години преди да получи титлата си у нас, я получава от френския университет „Париж Пет“. Преди две години той и ръководеният от него екип откриха ново заболяване, което е между други две известни – Алцхаймер и болестта на Пик. То е провокирано от неизвестни гени и може да бъде както модификация на двете болести, така и тяхно междинно състояние.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: Форум Медикус
Снимка: medicalnews.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИзследванияАлт. медицинаНовиниСнимкиЛайфстайлСоциални грижиЗдравни съветиИсторияЛюбопитноЛеченияПсихологияХранене при...БотаникаПроизводителиСпециалистиИнтервютаСпортКлинични пътеки