Начало Здравна медиа Здравни новини Прошката – път към промяна - семинар на Даниел Лумера

Прошката – път към промяна - семинар на Даниел Лумера

Прошката – път към промяна - семинар на Даниел Лумера - изображение

Прошката, способността на човешкото съзнание да се възвърне в унитарното си състояние, в състоянието на пълна реализация, е процес, в който  човешкото същество, посредством умението си да се освобождава от страдание, успява да изцели из основи душевните си рани и да се реализира. На 28 февруари в София ще се проведе първият семинар в България на Даниел Лумера - “Лечението на прошката”. Събитието е насочен към психолози, лекари, терапевти, работещи с хора със зависимости, терминално болни или при преодоляване на траур, социални работници в специализирани заведения за лишаване от свобода, медицински лица, преподаватели и студенти.

„Прошката ми направи дар на дълбоко ниво, много по-голям от тази интеграция, защото ми позволи да изляза извън рамките на полярността на женското и мъжкото начало и да осъзная унитарното измерение на съществуването“ – споделя той и допълва, че прошката оказва влияние и върху емоциите и умственото състояние.

В интервю за престижното италианско издание CORRIERE DELLA SERA Даниел Лумера обявява началото на проекта „Свободни вътре“ – специализирано обучение за затворници, излежаващи присъди за престъпления срещу личността. В основата на този проект стои концепция на метода My Life Design, създаден от Лумера и базиран на идеята за прошка - в светски и универсален контекст.

Да се прости не означава да се забрави или извини – споделя Лумера пред автора на статията Марианна Локатели – означава да се промени подходът към фактите и хората, за да се постигне освобождаване от страданието, за осмисляне на личното съществуване. От тази гледна точка –затворническият живот е сходен с монашеския, превръща се във възможност за опознаване на себе си, в разбиране и преодоляване на механизмите (често изкривени), от които се заражда насилието.“

По този начин затворниците, които са стимулирани в развиването на функционални социални характеристики, като благодарност, емпатия, състрадание и алтруизъм, получават една по-осъзната визия за себе си и за извършеното престъпление.

Програмата на първото обучение на Даниел Лумера в България включва анализ на 5-те интелигентности, както и нови методологии и стратегии за  управление на стреса и конфликтите. Участниците ще имат възможност да се включат в практическа лаборатория за усвояване на техники за справяне с тежки заболявания и с траур чрез 5-те интелигентности, както и анализ на новите методологии и стратегии за изграждане на съзнателна връзка с болестта и значението на този процес.

Повече информация за събитието, лекторите и билетите може да бъде открита на официалния сайт - http://bit.ly/Daniel-Lumera-in-Bulgaria

 

 

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини