Начало Здравна медиа Здравни новини Първа САГБАЛ Св. София организира кампания за репродуктивно здраве от 1 октомври

Първа САГБАЛ Св. София организира кампания за репродуктивно здраве от 1 октомври

Първа САГБАЛ Св. София организира кампания за репродуктивно здраве от 1 октомври - изображение

През следващия месец в Първа САГБАЛ „Св. София“ в столицата екип от лекари ще предоставят безплатно своите услуги на студенти, докторанти и други учащи млади хора, които имат репродуктивни проблеми. От 1 октомври до 1 декември чрез кампанията те ще имат възможност да си направят изследвания и прегледи, които да им дадат яснота относно тяхното репродуктивно и сексуално здраве.

Инициативата е наименувана „Въпрос на разговор и преглед“ и се реализира с подкрепата на Фондация „Искам бебе“, Столична община и „Зачатие“. Целта е да се подобрят възможностите на младите хора да се сдобият с дете и да се поощри раждането на първата рожба да е преди 30-годишна възраст. Консултациите и прегледите ще се провеждат всеки работен ден от 10 до 13 ч. Не е необходимо направление от личния лекар, но е нужно предварително записване на тел. 02 447 02 63, 0876 35 91 90 и 0878 20 52 53.

В услугата се включват попълване на въпросник от младите жени, посещение при специалист по репродуктивна медицина, андролог, ембриолог, гинекологичен и ултразвуков преглед. Мъжете могат да се възползват от безплатна спермограма, неин анализ, също отговаряне на въпросник и разговор със специалист.

Ако има необходимост и се налага, ще бъдат включени и мамолог, сертифициран психотерапевт и други специалисти. Когато бъде установен здравословен проблем, пациентите ще бъдат насочвани за уточняване на диагнозата и за лечение. Онези двойки, които имат репродуктивни проблеми и желаят да се сдобият с дете, ще получат преференциални цени за ин витро процедури. Единственото условие е поне единият от двамата да е учащ.

Освен кампанията за подпомагане на студенти и докторанти с репродуктивни проблеми, от САГБАЛ „Св. София“ организират и програма за диагностика и лечение на такива двойки над 40 години. Тя е предназначена за жени над тази възраст и по-млади дами с преждевременно намален яйчников резерв.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: pexels.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛайфстайлСоциални грижиИсторияХранене при...ОрганизацииНормативни актовеАлт. медицинаЗаведенияФизиологияИнтервютаСпециалистиБотаника