Начало Здравна медиа Здравни новини Първи смъртен случай в САЩ след взрив на електронна цигара

Първи смъртен случай в САЩ след взрив на електронна цигара

Първи смъртен случай в САЩ след взрив на електронна цигара  - изображение

Американец почина, след като електронната му цигара гръмнала и подпалила апартамента му. Приспособлението е произведено от филипинската компания Smok-E Mountain. Според разследващите е модифицирана батерията и така е компрометирана защитата върху програмирания й волтаж.

Смята се, че смъртта на телевизионния продуцент Толмадж Д’Елиа е първата в САЩ, причинена от електронна цигара, определена е като злополука. След аутопсията специалистите обявили официално, че фаталният край е настъпил вследствие раните по главата, причинени от забилите се от приспособлението парчета. След като то се взривява, предизвиква пожар, който обгаря на 80% тялото на 38-годишния мъж.

Повечето електронни цигари имат функции за безопасност за разлика от механичните модификации. Пример за такава характеристика е наличието на компютърен чип. Представител на производителя смята, че за взрива е виновна литиево-йонната батерия.

Между 2009 и 2016 г. в САЩ са регистрирани 195 случая на експлозии и пожари с участието на електронни цигари. Те довели до 133 наранявания, от които 38 били тежки.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: bbc.com
Снимка: loopcayman.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниПроизводителиСоциални грижиНормативни актовеИзследванияИсторияЛеченияЗдравни съветиСтатистически проучванияЛайфстайлАлт. медицинаСнимкиАнкетиПатологияПсихологияСпециалистиБотаника