Начало Здравна медиа Здравни новини Първото бебе на Болница „Тракия“ празнува 10-ти рожден ден

Първото бебе на Болница „Тракия“ празнува 10-ти рожден ден

Първото бебе на Болница „Тракия“ празнува 10-ти рожден ден - изображение

На 7 март, точно преди 10 години, в Болница "Тракия" - Стара Загора (тогава "Св. Иван Рилски") проплака с най-красивия глас първото бебе, родено в АГ-отделението на току-що отворилото врати здравно заведение - прекрасната Евгения Генчева. Днес малкото бебе се е превърнало в красива малка госпожица, която вече е ученичка в 4-ти клас.

След нейния прощъпулник в родилното отделение на болницата от тогава до днес се родиха още близо 5000 от хубави по-хубави бебета. Затова ръководството на болницата вярва, че Евгения е добрият талисман на Болница "Тракия", който носи късмет на всички, които работят или се лекуват тук.

На днешния си 10-ти рожден ден Евгения и нейната майка Лиляна Георгиева и татко й Генчо Генчев бяха скъпи гости на Болница "Тракия" по покана на собствениците на здравното заведение сем. Колеви. Евгения получи специален подарък - един много хубав таблет с вградени забавно-образователни приложения за деца, на който тя искрено се зарадва. Рожденичката и родителите й бяха посрещнати от завеждащите АГ и Неонатологично отделение д-р Калина Пиперкова и д-р Жанета Узунова, които ги закичиха за здраве със специалната юбилейна мартеница с логото на лечебното заведение, което изобразява Цветето на Живота.

подарък за първото бебе

Д-р Пиперкова с вълнение си спомни как преди 10 години майката на Евгения е помолила болницата да поеме грижите около нейното раждане, защото голямото й желание било да роди именно в новата тогава МБАЛ "Св. Иван Рилски", въпреки че не е било сигурно дали АГ-отделението ще започне официално работа до датата на раждането. "Роди се едно прекрасно момиченце и ние се вълнувахме толкова много, все едно че за първи път в живота си виждаме бебе", разказа с усмивка и д-р Жанета Узунова.

Разделихме се с Евгения и родителите й с обещанието, че Болница "Тракия" няма да забрави специалната си рожденичка в нито един от важните моменти в живота й - и когато стане абитуриент, и когато стане студент, и така нататък. Защото колкото и години и рождени дни да минават, тя винаги ще си остане първото бебе на старозагорската болница.

Източник: Болница "Тракия"

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниВидео