Начало Здравна медиа Здравни новини Работещите в ловешката болница започват протестни действия

Работещите в ловешката болница започват протестни действия

Работещите в ловешката болница започват протестни действия - изображение

Проблемите в ловешката МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ продължават да се задълбочават. Медиците, сестрите и общият персонал обявиха, че започват предупредителни протестни действия. Искането им е да им бъдат изплатени дължимите от септември заплати.

До сряда те ще излизат пред болницата всеки обед и ако не се предприемат действия, с които да се стабилизира финансовото състояние на лечебното заведение, протестите им ще станат ефективни. Евентуално от четвъртък те може да прекратят работа.

Работещите в ловешката болница са изпратили декларация до парламента, премиера Бойко Борисов, здравния министър Кирил Ананиев, други държавни институции, до синдикатите и БЛС. В нея подписалите се почти всички служители казват, че в момента в многопрофилното лечебно заведение няма консумативи, животоспасяващи лекарства и условия за лекуване на пациентите.

Болниците във Враца и Ловеч станаха нагледен пример за състоянието на общинските и държавните здравни заведения. За прокурора Сотир Цацаров една от причините областните болници да остават без финанси е сключването на договори с частни болници на собствен терен, които припокриват дейността им. Вече втора година МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ не може да реши проблемите си въпреки смяната на ръководството и помощта на здравното министерство през юли тази година.

Министерството на здравеопазването започна миналата седмица съвместна акция с прокуратурата и МВР. Ще се правят проверки и ще се търсят причините за източването на НЗОК и за лошото финансово състояние на немалка част от държавните и общинските лечебни заведения.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: dnevnik.bg
Снимка: bnr.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноСпорт и туризъмОрганизацииОбразованиеСпециалистиЗаведенияИсторияНормативни актовеКомпании и организацииИнтервютаКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиЛеченияАнкети